Cupping 

Cupping is een behandelwijze die zijn oorsprong vindt in de Oosterse geneeswijze en is al duizenden jaren oud. Wij gebruiken deze behandelmethode regelmatig om de massage behandeling te versterken.

Waarom wordt cupping precies gebruikt?

Het wordt gebruikt om je meridianen en acupunctuurpunten te behandelen. Door deze behandeling verbetert de doorbloeding in je spieren en weefsels sterk. Bovendien wordt stagnatie in je energiedoorstroming opgeheven.

Hoe werkt cupping theorie?

Tijdens deze behandeling gebruiken we zogenaamde cups die zich als het ware vastzuigen aan je lichaam. De cups dringen diep door, helemaal tot in de bindweefsellaag die zich om spieren en gewrichten bevindt. Daardoor kan ook het gebied tussen je wervels  behandeld worden, wat door masseren moeilijk te benaderen is.

Voor welke klachten wordt het ingezet?

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

  • rugklachten
  • nek en schouderklachten
  • stress gerelateerde klachten
  • sportblessures
  • kou en opkomende verkoudheid
  • hoofdpijn

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect van cupping therapie snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden je spieren en je huid soepel gemaakt. Daardoor worden eventuele verklevingen in je bindweefsel opgeheven.

De effecten

Na een behandeling voel je je mentaal en fysiek direct een stuk prettiger. Het ‘cuppen’ is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De zuigkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden maar het effect van de behandeling is  wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die na een paar dagen vanzelf weer verdwijnt.

 

Wil je een cupping behandeling boeken bij Massage centrum Enschede?

 

Bel direct

 06 43 71 30 80

of maak een afspraak via ons formulier

cupping
cupping

Wil je meer weten over andere vormen van massage? Kijk dan eens bij chinese massage, rug massage, sportmassagecbd-olie massagenek massage en ontspanningsmassage of ga naar de massagedokter. Bekijk ook onze Facebook pagina