Anti stress massage

De anti stress massage is een ontspannende therapeutische behandeling die zich concentreert op de rug, schouders, nek en het hoofd. Dit zijn de plekken waar stress zich vaak manifesteert. Maar ook de benen en voeten worden gemasseerd. Tijdens de massage worden de spieren in dit gebied weer los en soepel gemasseerd. Zo herstelt zich de balans tussen lichaam en geest en worden stress en spanningen weggenomen. Tijdens de massage worden er veel technieken gebruikt vanuit de traditionele Chinese geneeskunde.

Een anti stress massage helpt je om je dopamine level te stabiliseren. Dopamine, ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd, speelt een grote rol in je hersenen wat betreft het beloningssysteem. Voor alles wat je eet, drinkt of als prettig ervaart maken jouw hersenen dopamine aan zodat je jezelf gelukkig voelt. Wanneer je veel stress ervaart is de balans in dopamine verstoord en nemen de hormonen cortisol en adrenaline overhand. Het kneden en druk uitoefenen op de spieren en acupunctuur punten tijdens een massage stimuleert de aanmaak van dopamine en helpt je lichaam daarmee om beter om te gaan met stress!

Daarnaast helpt het je natuurlijk om maximaal te kunnen relaxen. Wanneer je gestrest bent, zullen je spieren zich aanspannen waardoor er een gevoel van spanning over het lichaam ontstaat. Ons lichaam kan stress niet aan zonder dat de spanning van het lichaam wordt gehaald. Geen enkel medicijn of kunstmatige stimulans zal je zo goed helpen te relaxen als een natuurlijke massage. De anti stress massage zorgt ervoor dat je je weer thuis voelt komen in je lichaam en nieuwe energie op doet.

Wat gebeurt er tijdens een anti stress massage?

Na een inleidend gesprek waarin jij vertelt over jouw verwachtingen en ik over wat we gaan doen begint de eigenlijke anti stress massage. We starten de massage in een zittende houding waarbij nek en schouders gemasseerd worden met verschillende Oosterse en westerse massage technieken. Als de gestagneerde energie in beweging is gebracht en je nek en schouders vrij voelen van spanning mag je plaats nemen op de massagebank.

Wat wordt er gemasseerd bij een anti stress massage?

De anti stress massage is een ontspannende therapeutische behandeling die zich concentreert op de rug, schouders, nek en het hoofd. Ook benen en voeten worden behandelt. De gestagneerde energie die de oorzaak is van de pijn of stijfheid van je spieren wordt weer in beweging gebracht. Daardoor verdwijnt spanning en door de nieuwe energie krijg je een boost. De massage wordt altijd afgesloten met een hoofdmassage. Door de anti stress massage zul je je heerlijk relaxed gaan voelen, ervaar je een fijner contact met  je lichaam en zal je hoofd weer kalm zijn.

Wat kan een anti stress massage voor jou betekenen?

Doorstroming

Door de anti stress massage wordt de energie in je lijf weer in beweging gebracht. Fysieke, emotionele en psychische blokkades kunnen hierdoor weer gaan stromen. Je voelt je frisser, vrijer en blijer.

Minder druk in je hoofd

De anti stress massage zorgt ervoor dat je een beter contact met je lijf krijgt waardoor de drukte in ons hoofd afneemt en je een algeheel kalmer gevoel ervaart.

Aanraking

Ieder mens heeft de behoefte om aangeraakt te worden. Een ontspanningsmassage doet wonderen voor ieder mens. Je stress levels dalen en diverse gelukshormonen worden aangemaakt waardoor een blijer en meer ontspannen gevoel ontstaat.

Overgave

We leven een groot deel van de dag in ons hoofd en willen het liefst alles onder controle houden. Als we echter alles vastzetten in patronen en structuren, stoppen we met daadwerkelijk leven. Wil je het leven ten volle ervaren, dan dien je te leren je over te geven aan wat er is. Met een anti stress massage nodigen we je uit steeds verder in die overgave te komen.

Ben je toe aan een diepe ontspanning? Maak een afspraak via de online agenda

ontspanningsmassage enschede
ontspanning massage enschede
ontspanningsmassage

Wil je meer weten over andere vormen van massage? Kijk dan eens bij nek en schouder massage, chinese sportmassage, rug massagecbd-olie massage, en cupping of ga naar de massagedokter pagina