Afspraak ? Bel: (+31) 6 43713080

De snelste manier om van je acute pijnklachten af te komen

Cupping

Cupping is een behandelwijze die zijn oorsprong vindt in diverse culturen over de wereld en is al duizenden jaren oud. De meeste kennis ui de oude geschriften komt uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Door meer dan 10 jaar ervaring in de Traditionele geneeskunde, en diverse bijscholingen  combineren wij Oosterse- met Westerse geneeswijzen tot een effectieve behandelwijze die zowel pijn verlichtend als ontgiftend werkt. Wij cuppen zowel “old school” met vuur als met vacuüm. 

 

cupping

Hoe werkt cupping?

Tijdens het cuppen wordt je huid vacuüm gezogen door kleine cups en beweeg ik deze over je lichaam op de te behandelen zone. Of plaats ik deze op bepaalde acupunctuur of pijn punten.

Hierdoor wordt er energie en bloed in beweging gebracht. De cups dringen diep door, helemaal tot in de bindweefsellaag die zich om spieren en gewrichten bevindt. Hierdoor worden verklevingen die daaronder zitten langzaam losgemaakt en  kan zuurstofrijk bloed in het lichaam weer doorstromen.

Het doel van deze behandeling is beweging brengen, het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeren en afvalstoffen afvoeren.

 

Voor welke klachten wordt het ingezet?

Het lichaam slaat onverwerkte emoties, stress, spanning, trauma’s op in het lichaam waardoor spieren vaak verharden. Tevens krijgen we door voeding, water en de lucht die we inademen een opeenstapeling van afvalstoffen in het lichaam. Deze belastingen  die je in je leven verzameld worden opgehoopt in je lichaam en uit zich in allerlei lichamelijke ongemakken.

Cupping kan effectief worden toegepast bij onder meer:

  • rugklachten
  • nek en schouderklachten
  • stress gerelateerde klachten
  • frozen shoulder
  • sportblessures
  • kou en opkomende verkoudheid
  • hoofdpijn
  • verklevingen
  • buik klachten
  • detoxen

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect van cupping therapie snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden je spieren en je huid soepel gemaakt. Daardoor worden eventuele verklevingen in je bindweefsel opgeheven.

De effecten

Na een behandeling voel je je mentaal en fysiek direct een stuk prettiger. Het ‘cuppen’ is licht pijnlijk, en kan  even een onaangenaam gevoel geven. De zuigkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden maar het effect van de behandeling. Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die na een paar dagen vanzelf weer verdwijnt.

ontspanningsmassage

Verschillende massages

Bij Massage Enschede kun je kiezen tussen gespecialiseerde massages zoals een rug massage , nekmassage, ontspanningsmassage , senioren massage, chinese sportmassage