Afspraak ? Bel: (+31) 6 43713080
Een mix van oosterse en westerse behandelmethodes

Holistische massage therapie

Een holitische visie vanuit een mix van oosterse en westerse behandelmethodes
Bij holistische massage therapie neem ik de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar hij/zij bestaat ook uit een emotioneel, mentaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent.

Het behandelen van acute pijnklachten

Bij het behandelen van pijnklachten maak ik een onderscheid tussen acute en chronische klachten. Bij acute klachten spreek ik van pijn die korter dan drie maanden aanwezig is. Deze klachten kunnen ontstaan door een sportblessure, verkeerde beweging, acute stress, een val of door weersveranderingen. Bij acute pijn bied een holistische massage in Enschede vaak direct verlichting. Vaak verdwijnen de klachten helemaal en ben je binnen een of twee holistische massage behandelingen van je klachten af!

sportmassage enschede

Chronische klachten behandelen?

Bij het hebben van pijn met een tijdsduur van langer dan drie maanden spreek ik van een chronische klacht. Voor heel veel mensen is bewegen erg vanzelfsprekend. Dat is anders als je chronische pijn hebt. Het kan dan zijn dat bewegen bemoeilijkt wordt, of zelfs helemaal niet gaat. Dat is al vervelend als het tijdelijk is, maar helemaal als het chronisch is. Het kan zijn dat je je geen raad meer weet met de klacht, omdat niets lijkt te helpen.

Loop je al langere tijd met pijnklachten rond?

Dan is er vanuit mijn visie een ander behandelplan nodig. Ik kan namelijk jouw lichaam niet genezen en de pijn blijvend wegnemen. Wel kan ik door middel van holistische massage therapie soms de pijn verlichten en of tijdelijk wegnemen. Maar als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt dan zullen de klachten na verloop van tijd waarschijnlijk weer verergeren.

Als je al langere tijd last hebt van pijnklachten dan is jou lichaam en geest uit balans geraakt. Stress, onverwerkte emoties en een verkeerde houding zijn hiervan de grootste oorzaak. Dat is niet gek aangezien de druk in de maatschappij ontzettend hoog is. We hebben zoveel afleiding om ons heen gecreëerd dat echt tijd nemen voor onszelf een steeds grotere uitdaging is geworden.

Echt in verbinding en in silte met jezelf zijn is essentieel om te ontspannen en de vastgezette pijn in je lijf te doorvoelen.

Holitische massage therapie kan er voor zorgen dat het contact met je eigen lijf herstelt kan worden. . Je weer bewust worden van je lichaams sensaties, gevoelens en emoties kan het herstellend vermogen van je lichaam gaan aanspreken. De enige en beste genezer is immers jouw eigen lichaam & geest.

ontspanningsmassage

Werkwijze bij chronische klachten

Laat ik het volgende uit de wereld helpen. Ik ben geen dokter of healer. Ik kan jouw pijn niet blijvend wegnemen of jouw lichamelijke beperkingen even fixen. Wat ik wel kan is het lijf en geest de ruimte, ontspanning en veiligheid bieden om het zelfherstellend vermogen van het lijf aan te gaan spreken. Dit met alle opgedane kennis en levenservaringen die ik in mijn rugzak meedraag en kan overbrengen.

Samen kunnen wel er voor zorgen dat je zelfredzaam wordt en 100% verantwoording gaat nemen voor het zorg dragen voor je eigen lijf, gevoelens en geest. Dit houd ook in dat er patronen doorbroken mogen worden, en er frisse energie gestopt mag worden in het creeeren van tijd voor jezelf. Waarin je dagelijks jezelf ontmoet en gaat voelen en ervaren wat er in jou speelt. Ik kan je hierbij oefeningen en handvaten aanreiken om hiermee aan de slag te gaan.

Misschien is dit een totaal nieuwe benadering voor je en wil je het liefst vasthouden aan de oude vertrouwde manier van omgaan met pijn en beperkingen. Dat begrijp ik, bijna elke nieuwe manier van denken en doen gaat gepaard met weerstand. Check voor jezelf of je door deze weerstand wilt gaan en een stap in het onbekende wilt zetten.

ontspanningsmassage

Verschillende massages

Bij Massage Enschede kun je kiezen tussen gespecialiseerde massages zoals een rug massage , nekmassage, ontspanningsmassage , senioren massage, chinese sportmassage, cupping, cbd olie massage, stoelmassage