Afspraak ? Bel: (+31) 6 43713080

 Senioren massage

Op vertoon van uw seniorenpas krijgt u 15% korting op een senioren massage

Contact, aandacht en aanraking is voor ieder mens belangrijk. Met name tijdens het ouder worden lijken deze behoefte steeds minder plaats te vinden. In de familie en onder vrienden vallen steeds vaker mensen weg. Aanraking is tot op hoge leeftijd belangrijk en heeft een sterk emotionele waarde die de geestelijke gezondheid positief beïnvloedt. Een zachte, liefdevolle aanraking kan veel rust, veiligheid en geborgenheid brengen.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN SENIOREN MASSAGE?

Massage voor ouderen biedt de mogelijkheid om de spieren soepeler te houden en de flexibiliteit van het lichaam te blijven stimuleren. Daarnaast gaat massage verstijving en gewrichtspijn tegen doordat het zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en de huid. Het bevordert ook de bloed en lymfe-circulatie. Onze massages bestaan uit veel meer dan alleen masseren. Wij zijn er ook voor een goed gezelschap en een luisterend oor. Ouderen hebben net als iedereen behoefte aan aandacht en liefdevol contact. Onze massage zal op een zorgzame en zachte wijze worden gegeven.

 

Wat wordt er gemasseerd bij een senioren massage?

Er zijn diverse mogelijkheden: van een hand of voetmassage tot een volledige lichaamsmassage op een massagetafel. Maar ook een hoofd, nek en schouder massage behoort tot de mogelijkheid. De massage kan rechtop, zittend in een stoel of rolstoel gegeven worden. Wilt u liever een massage met de kleding aan? Kies dan voor een stoelmassage, deze wordt over de kleding heen gegeven. Samen kunnen we uw wensen bespreken en stellen we samen een gewenste massage samen.

 

Waar vindt de massage plaats?

Als u goed te been bent kunt u naar de praktijk komen voor een massage. De massage vindt plaats op de eerste verdieping dus traplopen is een vereiste. Een stoelmassage wordt gegeven op de begane grond. Als u niet goed te been bent is een massage aan huis ook mogelijk. Wij komen dan bij u thuis met een professionele massage tafel of stoel.

Contra indicaties

Wanneer u gemasseerd wilt worden en er is sprake van één van onderstaande aandoeningen, is toestemming van de arts nodig. Ook bij het gebruik van bloedverdunners is het raadzaam om van te voren met uw arts te overleggen, omdat een massage het risico op bloedingen onder de huid kan verhogen.

  • breuken en/of kneuzingen
  • ernstig oedeem
  • ontstekingen
  • open wonden of huidaandoeningen/voetschimmel
  • trombose
  • spataderen (alleen lokaal niet masseren)
  • recente chirurgische ingrepen of operatie
  • acute pijn
  • koorts

Bij Massage Enschede kun je kiezen tussen gespecialiseerde massages zoals een rug massage , nekmassage, ontspanningsmassage , senioren massage, chinese sportmassage, cupping, cbd olie massage, stoelmassage.