Afspraak ? Bel: (+31) 6 43713080

Signalen van je lichaam,

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Geest en lichaam zijn met elkaar verbonden; bij te lang doorlopen met lichamelijke pijn klachten zorgt dit er op de lange termijn voor dat er ook geestelijke klachten ontstaan of dat deze verergeren. Voor veel mensen is het een gewoonte geworden om deze signalen te negeren en dat is jammer. Je doet jezelf hiermee niet alleen tekort, maar goed luisteren naar je lichaam en tijdig ingrijpen wordt hierdoor ook steeds lastiger.

De volgende klachten zijn alarmsignalen van je lichaam

Heb je last van vermoeidheid, veel hoofdpijn en / of buikklachten? Slaap je slechter als voorheen en lijkt het of je hoofd ‘aan’ blijft? Voelt je huid al lange tijd trekkerig en droog of heb je juist een huid die door eczeem geplaagd wordt? Deze signalen geeft je lichaam af om aan te geven dat ontspannen steeds moeilijker wordt. Gelukkig is er zeker wat aan te doen.

De voordelen van een massage

Er zijn diverse massages met een gunstig effect op lichaam én geest. Massage Enschede biedt diverse massages aan die ervoor zorgen dat je lichaam in een meer ontspannen staat komt en die gericht is op herstel en / of het voorkomen van blessures. Masseren zorgt voor een staat van ontspanning, waardoor je volle hoofd leeg raakt en dit merk je aan je lichaam. Hoofdpijn en spanningsklachten verdwijnen. Verder zorgt een massage ervoor dat blokkades die zich in je lichaam bevinden, opgeheven worden en de energie weer vrijkomt. Hierdoor voel je je weer fit, in balans en gezond.
We gaan op drie massages in dit artikel in.

Chinese massage

De Chinese massage is er één die uit een eeuwenoude traditie voortkomt. Deze massage maakt gebruik van diverse massagetechnieken die erop gericht zijn om blokkades in de energiestromen op te heffen. Je kunt denken aan technieken als het rollen en kneden van je lichaam, maar ook het bewerken van specifieke drukpunten is iets wat bij deze massagesoort past. Doordat energiestromen vrij kunnen vloeien helpt het je lichaam om weer in een goede conditie te komen en zorgt het ervoor dat gespannen spieren ontspannen. Je zult merken dat stressgevoelens afnemen van deze massage en je lichaam in een algehele staat van ontspanning komt.

De ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage  is geschikt voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart als hoofdpijn, obstipatie, spanning in spieren zoals de nek, schouders of rug maar ook een vol hoofd heeft en veel piekert en slecht slaapt. Dit hangt allemaal met elkaar spannen. Door een massage te boeken die gericht is op ontspanning zul je merken dat vastzittende spieren weer soepeler en los komen te zitten waardoor druk op het hoofd en buik verdwijnen.

De sportmassage

Sportmassage wordt veel door sporters geboekt, vandaar ook de naam. De massage is gericht op het voorkomen van blessures, maar ook op mensen die een blessure hebben en sneller willen herstellen. Dit is een vrij stevige massage, die de doorbloeding van de spieren stimuleert.

Wat kun je nog meer doen om een fit en gezond lichaam te krijgen

Naast een massage zijn er nog meer activiteiten die bijdragen aan een gezond lichaam. Voeding is daarbij een belangrijke. Eet drie hoofdmaaltijden per dag en probeer dit zo puur mogelijk te doen. Dit doe je door suikers, snelle koolhydraten en vet eten te vermijden. Daarnaast is fruit en groente onmisbaar, net als een gevarieerd eetpatroon. Drink daarnaast voldoende. Een droge huid kan een symptoom van vochttekort in je lichaam zijn.

Een tweede activiteit die bijdraagt aan een gezond lichaam is om elke dag je eigen ontspanning en rust te pakken. Neem een pauze en lees een tijdschrift of sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling en hoe je lichaam voelt.

Ieder mens heeft een andere nachtrust nodig. Sommige voelen zich uitgerust na 9 uur slaap en anderen hebben maar 6 uur nodig. Gemiddeld is 8 uur nachtrust helpend, maar kijk vooral naar wat het beste is voor jouw lichaam. Denk ook om het beddengoed wat je gebruikt, een opgeruimde slaapplek en voldoende frisse lucht.

Ga regelmatig, het liefste iedere dag, naar buiten en wandel of fiets een stuk. Zoek de natuur op en schakel je emoties in. Van een half uur in het bos wandelen is bewezen dat het stressgevoelens laat verminderen.

Tenslotte, het helpt om een andere mindset te creëren. Je hebt maar 1 lichaam en je wilt de beste versie van jezelf worden toch? Probeer die lat eens wat naar beneden te brengen, wees wat liever voor jezelf, help eens een ander en kijk elke dag waar je dankbaar voor kunt zijn. Dit heeft weer effect op de balans tussen lichaam en geest.