Afspraak ? Bel: (+31) 6 43713080

De snelste manier om van je acute pijnklachten af te komen

Chinese Sportmassage

Bij sportmassage wordt er gebruikt gemaakt van verschillende massage technieken. De keuze van deze technieken is afhankelijk van het doel van wat men wenst te bereiken. De technieken worden gebruikt om toegang te krijgen tot de diepere spierlagen om daar de spierspanningen (wat daar al vele jaren vast kan zitten) op te heffen.

Het verharde weefsel wordt soepel gemaakt en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een betere afvoer van afvalstoffen en een verbeterde toevoer van bloed (voedingsstoffen, zuurstof, warmte etc) wat het genezingsproces van de betreffende spieren zal bevorderen. Het doel hiervan is om de pijn op te heffen en de bewegingsbeperking te normaliseren.

Tevens activeert sportmassage het immuunsysteem en vergroot hiermee de weerbaarheid tegen blessures. Ook is gebleken dat het de bloeddruk verlaagt, stress vermindert en slapeloosheid tegen gaat.

sportmassage enschede

Wanneer kies je voor sportmassage?

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als sporter voor de wedstrijd los gekneed wordt als onderdeel van de warming-up. Andere sportmassages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessure hoort soms een massage.

Sportmassage is niet alleen voor topsporters, al is het niet verwonderlijk dat zij er vaker gebruik van maken. Ook als u recreatief sport is een bezoek aan een sportmasseur een goed idee.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de masseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

ontspanningsmassage

Verschillende massages

Bij Massage Enschede kun je kiezen tussen gespecialiseerde massages zoals een rug massage , nekmassage, ontspanningsmassage , senioren massage, chinese sportmassage, cupping, cbd olie massage, stoelmassage