Afspraak ? Bel: (+31) 6 43713080

De snelste manier om van je acute pijnklachten af te komen

Stoelmassage

Stoelmassage is een drukpuntmassage die zijn basis heeft in de traditionele chinese geneeskunde.  Nek, schouders, armen, handen en rug worden tijdens de stoelmassage gemasseerd. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. De massage vindt plaats door de kleren heen, u hoeft zich dus niet uit te kleden. De hele behandeling duurt circa 30 minuten en begint met een kort voorgesprek om eventuele aanpassingen te bespreken.

Waarom stoelmassage?

De specifieke technieken van de stoelmassage stimuleren de doorbloeding van het weefsels en de energiebanen. Het helpt bij klachten als:

  • stijve nek
  • rugpijn
  • spanningshoofdpijn
  • tintelende vingers
  • pijnlijke schouders en armen.

De massage werkt zowel preventief als gericht op herstel. De stoelmassage is bijzonder aangenaam om te ondergaan en erg ontspannend. De behandeling eindigt met een korte activering om vervolgens weer fit en alert je dag te vervolgen.

stoelmassage

Voor wie is stoelmassage?

Stoelmassages is vooral bijzonder zinvol voor mensen die langdurig in dezelfde houding  werken. Dat kan zijn achter een computer bij administratieve werkzaamheden of veel programmeerwerk. Toch kan stoelmassage juist ook bij de buitendienst waar veel fysiek werk wordt verricht of veel autoreistijd geldt essentieel zijn om lichamelijke klachten door overbelasting te voorkomen.

Hoe werkt stoelmassage?

De massage begint met een stuk ontspanning waardoor lichaam en geest even kunnen rusten en ontsnappen uit de waan van de dag. Aan het einde van de massage worden meer stimulerende technieken gebruikt zodat u weer fris en fruitig de dag kunt voorzetten.

Ontspanning

Het ontspannende deel begint met drukpunten aan de schedelrand, in de nek en op de schouders. Vervolgens worden de schouders gestrekt en worden armen, handen en vingers behandeld. Ter afsluiting van het ontspannende deel van de behandeling worden drukpunten op de rug behandeld.

Stimulering

In het afsluitende, stimulerende deel van de behandeling worden de rug en de schouders beklopt en wordt de hoofdhuid geprikkeld.

Deze beschrijving is erg algemeen. De daadwerkelijke stoelmassage zal iedere keer iets anders zijn, afgestemd op de situatie en klachten van dat moment.

ontspanningsmassage

Verschillende massages

Bij Massage Enschede kun je kiezen tussen gespecialiseerde massages zoals een rug massage , nekmassage, ontspanningsmassage , senioren massage, chinese sportmassage, cupping, cbd olie massage, stoelmassage