Afspraak ? Bel: (+31) 6 43713080
Door Tuina massage komen lichaam en geest weer in balans

Tuina massage

 Door Tuina massage komen lichaam en geest weer in balans, verminderen  en verdwijnen klachten en verbetert de gezondheid. Deze vorm van massage is een zeer effectieve behandelmethode voor ziektepreventie. Daarnaast wordt Tuina massage  ingezet om de genezing van specifieke ziektes te bevorderen. (Denk daarbij aan chronische en acute bewegingsklachten, Burn-Out, Depressie, hoofdpijn en maag-darm gerelateerde ziektes.)

Traditioneel Chinese Geneeskunde

Tuina is naast acupunctuur en Chinese kruiden therapie  één van de pijlers van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCG). Tuina massage kent een grote variëteit aan verschillende massage technieken die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd. Daarnaast kent deze massage therapie diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Deze vorm van massage stimuleert en reguleert het meridiaan-systeem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht en blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi(energie) en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans.

Daarbij gaat de Chinese Geneeskunde uit van het principe dat als yin en yang in je lichaam en geest in evenwicht zijn, jij je gezond en vitaal voelt. De Tuina massage brengt de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans en bevordert de circulatie van Qi en Bloed. Hierdoor kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen.

chinese massage
chinese massage

Behandelingprincipes van Tuina  Massage

Een Tuina therapeut beschikt over verschillende massagetechnieken. Hiermee is het mogelijk om:

  • Spieren en pezen te ontspannen
  • Qi circulatie te herstellen en te bevorderen
  • Pijn en spasmen op te heffen
  • Verklevingen te verwijderen
  • Meridianen in balans te brengen
  • Zenuwstel te reguleren
  • De toename van de circulatie van bloed te bevorderen.
  • Te herstellen van gewrichtsklachten en de gewrichten te mobiliseren.
  • De functies van de interne organen te verbeteren.
  • De weefsels te reguleren

Voordelen Tuina  Massage

Tuina  heeft veel voordelen, zo kan zij voorkomen dat een sluimerende  ziekte of kwaal zich werkelijk kan ontwikkelen. Dat geldt zowel voor het behandelen van volwassenen als het behandelen van kinderen en ouderen. Tuina massage kan behalve therapeutisch ook preventief toegepast worden.  Tuina massage is bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwakker gestel. Bij angst voor naalden kan Tuina massage ook toegepast worden in plaats van acupunctuur.

Tuina massage kan heel goed samengaan met andere Chinese en/of Westerse therapievormen.

ontspanningsmassage

Verschillende massages

Bij Massage Enschede kun je kiezen tussen gespecialiseerde massages zoals een rug massage , nekmassage, ontspanningsmassage , senioren massage, chinese sportmassage, cupping, cbd olie massage, stoelmassage